Burgonyareszli sült szalonnával
Burgonyareszli sült szalonnával
Hozzávalók
- 200 gramm füstölt szalonna
- 800 gramm burgonya
- 1,5 teáskanál só
- 2 darab tojás
- 4 evőkanál rizsliszt
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
- 1 darab sárgarépa közepes
- 1 teáskanál citromlé
- 4 evőkanál feketeribizli-lekvár
Instrukciók
- A szalonnát vékony szeletekre vágjuk a bőrével együtt, bevagdossuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját.
- A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. Besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk.
- Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a borsot, és jól összekeverjük.
- A serpenyőből, amiben a szalonnát sütöttük, kiöntjük a zsír nagy részét, és krumplis masszából evőkanálnyi halmokat teszünk a megforrósított zsírba, a kanál hátával laposra igazítjuk, és a reszlik mindkét oldalát, kb. 3-3 perc alatt, pirosra sütjük. Minden adag után pótoljuk a zsiradékot, de egyszerre ne legyen sok zsír a serpenyőben.
- Amikor a reszlik megsültek, a citrommal meglocsolt, reszelt sárgarépával, a sült szalonnával, és az ínyenceknek, feketeribizli-lekvárral kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)