Sign In

Receptek

Burgonyareszli sült szalonnával

 

Burgonyareszli sült szalonnával

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 10 db

Hozzávalók
  

  • 200 gramm füstölt szalonna
  • 800 gramm burgonya
  • 1,5 teáskanál
  • 2 darab tojás
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors

A tálaláshoz:

  • 1 darab sárgarépa közepes
  • 1 teáskanál citromlé
  • 4 evőkanál feketeribizli-lekvár

Instrukciók
 

  • A szalonnát vékony szeletekre vágjuk a bőrével együtt, bevagdossuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját.
  • A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. Besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk.
  • Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a borsot, és jól összekeverjük.
  • A serpenyőből, amiben a szalonnát sütöttük, kiöntjük a zsír nagy részét, és krumplis masszából evőkanálnyi halmokat teszünk a megforrósított zsírba, a kanál hátával laposra igazítjuk, és a reszlik mindkét oldalát, kb. 3-3 perc alatt, pirosra sütjük. Minden adag után pótoljuk a zsiradékot, de egyszerre ne legyen sok zsír a serpenyőben.
  • Amikor a reszlik megsültek, a citrommal meglocsolt, reszelt sárgarépával, a sült szalonnával, és az ínyenceknek, feketeribizli-lekvárral kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, főétel, gluténmentes, szalonna

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating