Burgonyás-fokhagymás kelt gofri
Burgonyás-fokhagymás kelt gofri
Hozzávalók
- 20 gramm friss élesztő
- 250 gramm főtt, áttört burgonya kihűtve
- 200 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 50 gramm Schar Brot Dunkel liszt
- 1 darab tojás
- 30 gramm olvasztott vaj
- 4 evőkanál tej
- 1 teáskanál cukor
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál szerecsendió
A tálaláshoz:
- 300 ml tejföl
- 1 teáskanál finomra vágott kapor lehet szárított is
Instrukciók
- Az élesztőt a langyos tejben 1 kanál liszttel és a cukorral felfuttatjuk.
- A tészta hozzávalóit tálba mérjük, és az élesztővel együtt ruganyos tésztává dagasztjuk. Letakarva 30 percet kelesztjük.
- Lisztezett deszkára borítjuk, rúddá sodorjuk, és 12 egyforma részre vágjuk. Mindegyikből cipót gömbölygetünk, és forró gofrisütőben aranybarnára sütjük.
- Még melegen, friss salátával és kapros tejföllel kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)