Sign In

Burgonyás lángos

 

Burgonyás lángos

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Kenyér receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 120 gramm főtt burgonya
  • 1 teáskanál
  • 10 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 220 ml tej
  • 2 evőkanál étolaj

A sütéshez:

  • 500 ml étolaj

A tetejére:

  • 200 ml tejföl
  • 50 gramm reszelt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál étolaj

Instrukciók
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral 100 ml langyos tejben.
  • A lisztet belemérjük a robotgép táljába, összekeverjük a sóval és az összetört, főtt burgonyával. Elindítjuk a robotgépet, és a felfutott élesztős tejet apránként a liszthez adagoljuk, majd a maradék 120 ml langyos tejet is, a végén pedig olajat.
  • Alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd letakarjuk, és langyos helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  • Miután megkelt a tészta, olajozott szilikon nyújtólapra (vagy műanyag tálcára) borítjuk, olajos kézzel kb. 2 cm vastagra nyújtjuk.
  • 12 részre osztjuk, gombócokat formázunk, és 10-15 percig még pihentetjük a tésztát.
  • Közben felmelegítjük az olajat, a gombócokat olajos kézzel kissé szétnyújtjuk (kb. 12-14 cm-re), és a közepesen forró olajban 1-1 perc alatt megsütjük mindkét oldalukat.
  • A megsült lángosokat konyhai papírtörlővel borított tálcára tesszük, megkenjük a fokhagymás olajjal, vagy a tejföllel, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  • Tipp: Ha olajozott felületen, olajozott kézzel nyújtjuk ki a lángosokat, nem fog a liszt belepotyogni az olajba, és nem fog megégni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, gluténmentes, kenyér, lángos

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating