Sign In

Receptek

Burgonyás zöldbableves

 

Burgonyás zöldbableves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab vöröshagyma közepes fej
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 gramm burgonya
  • 350 gramm zöldbab (fagyasztott is lehet)
  • 2 darab babérlevél
  • 2 darab zöldségleveskocka vagy ételízesítő
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1500 ml víz
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl

Instrukciók
 

  • A felaprított vöröshagymát megdinszteljük az olajon, majd a végén a zúzott fokhagymát is megfuttatjuk rajta. Rádobjuk a megtisztított, megmosott, kisebb kockára vágott burgonyát, a szintén megtisztított, felaprított zöldbabot.
  • Felöntjük 1500 ml vízzel, felforraljuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, kis lángon, puhára főzzük a zöldségeket.
  • A lisztet simára keverjük a tejföllel, néhány kanálnyi forró lével hígítjuk, majd a leveshez öntjük, és pár percnyi forralással besűrítjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, gluténmentes, leves, zöldbab

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating