Burgonyás zöldbableves
Burgonyás zöldbableves
Hozzávalók
- 1 darab vöröshagyma közepes fej
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 gramm burgonya
- 350 gramm zöldbab (fagyasztott is lehet)
- 2 darab babérlevél
- 2 darab zöldségleveskocka vagy ételízesítő
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1500 ml víz
- 1 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tejföl
Instrukciók
- A felaprított vöröshagymát megdinszteljük az olajon, majd a végén a zúzott fokhagymát is megfuttatjuk rajta. Rádobjuk a megtisztított, megmosott, kisebb kockára vágott burgonyát, a szintén megtisztított, felaprított zöldbabot.
- Felöntjük 1500 ml vízzel, felforraljuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, kis lángon, puhára főzzük a zöldségeket.
- A lisztet simára keverjük a tejföllel, néhány kanálnyi forró lével hígítjuk, majd a leveshez öntjük, és pár percnyi forralással besűrítjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)