Sign In

Burgonyatorta

 

Burgonyatorta

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 12 szelet

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 4 darab tojás
  • 180 gramm porcukor
  • 250 gramm burgonya áttört, főtt, lisztesebb fajta
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa gluténmentes
  • 1/2 mokkáskanál
  • 6 gramm sütőpor

A forma kikenéséhez:

  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál rizsliszt púpozott

A krémhez:

  • 100 gramm margarin
  • 100 gramm porcukor
  • 250 gramm burgonya áttört, főtt
  • 20 gramm kakaópor
  • 10 gramm cukor vaníliás
  • 2 evőkanál rum vagy 1 teáskanál rumaroma
  • 50-70 ml habtejszín kb.

Instrukciók
 

  • 50 dkg burgonyát főzzünk meg enyhén sós vízben, szűrjük le, majd törjük össze krémesre, vagy passzírozzuk át.
  • A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük a robotgép maximális fokozatán 3-4 perc alatt. Ezután hozzáadunk 25 dkg főtt, áttört burgonyát, majd a liszttel, zsemlemorzsával, sóval összekevert sütőport adjuk hozzá. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk.
  • Kivajazott, kilisztezett 24 cm-es tortaformába öntjük, eligazgatjuk a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  • A krémhez a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral és a rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínnel krémessé kevert maradék 25 dkg áttört burgonyát, végül a kakaóport.
  • A kihűlt tésztát félbevágjuk és megtöltjük a krémmel. A tetejét porcukorral megszórjuk, vagy tetszőlegesen kidíszítjük.
  • Fogyasztás előtt néhány órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, édes sütemény, gluténmentes, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating