Sign In

Receptek

Burgundi csirkecomb

 

Burgundi csirkecomb

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 8 darab csirke felső comb
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 50 gramm vaj
  • 150 gramm húsos szalonna
  • 200 gramm gyöngyhagyma konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 ml burgundi vörösbor
  • 1 evőkanál rizsliszt

Instrukciók
 

  • A vékony csíkokra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk a vajon, majd rádobjuk a csirkecombokat, megsózzuk, borsozzuk, és fehéredésig sütjük.
  • Egy kevés vizet öntünk alá, majd rászórjuk a lecsöpögtetett hagymát, gombát, és a zúzott fokhagymával ízesítjük.
  • Fedő alatt, kis lángon, kb. 45 perc alatt puhára pároljuk.
  • A lisztet összekeverjük a borral, majd a gombás-hagymás raguhoz öntjük, és pár perc alatt besűrítjük a szaftot. Tepsiben sült, rozmaringos burgonyával tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkecomb, csirkehús, főétel, gluténmentes, vörösbor

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating