Burgundi csirkecomb
Burgundi csirkecomb
Hozzávalók
- 8 darab csirke felső comb
- 1 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 50 gramm vaj
- 150 gramm húsos szalonna
- 200 gramm gyöngyhagyma konzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml burgundi vörösbor
- 1 evőkanál rizsliszt
Instrukciók
- A vékony csíkokra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk a vajon, majd rádobjuk a csirkecombokat, megsózzuk, borsozzuk, és fehéredésig sütjük.
- Egy kevés vizet öntünk alá, majd rászórjuk a lecsöpögtetett hagymát, gombát, és a zúzott fokhagymával ízesítjük.
- Fedő alatt, kis lángon, kb. 45 perc alatt puhára pároljuk.
- A lisztet összekeverjük a borral, majd a gombás-hagymás raguhoz öntjük, és pár perc alatt besűrítjük a szaftot. Tepsiben sült, rozmaringos burgonyával tálaljuk.