Szénhidrát csökkentett zsömle, magokkal
Szénhidrátcsökkentett zsömle, magokkal
Hozzávalók
- 100 gramm gluténmentes zabpehelyliszt vagy zabpehely darálva
- 6 gramm sütőpor
- 2 darab tojás
- 250 gramm tehéntúró
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál lenmag
- 1 teáskanál szezámmag
- 1 teáskanál napraforgó
- 1 teáskanál tökmag
Instrukciók
- A sütőt előmelegítjük 200 C fokra.
- Amíg a sütő melegszik, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd vizes kézzel kisebb zsömléket formálunk, a tetejüket megszórjuk a magokkal, kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le, majd sütőpapírral bélelt tepsin 25-30 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)