Sign In

Receptek

Cheddaros sajtkrémleves

 

Cheddaros sajtkrémleves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 30 gramm vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 gramm rizsliszt
  • 400 ml húsleves leveskockából is jó
  • 400 ml tej
  • 200 ml tejszín
  • 2 teáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 200 gramm vörös cheddar sajt
  • 1/2 mokkáskanál durvára őrölt tarka bors

Instrukciók
 

  • A zúzott fokhagymát megfuttatjuk a vajon, rászórjuk a lisztet, és egy percig együtt pirítjuk. Apránként, folytonos keverés mellett felöntjük a húslevessel, kicsit besűrítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót és 150 gramm reszelt sajtot.
  • Addig főzzük takaréklángon, amíg a sajt felolvad, közben többször keverjük meg, nehogy lekapja az alját, majd hozzáadjuk a tejet és a tejszínt. Egyet forralunk még rajta, majd elzárjuk alatta a gázt.
  • Tálaláskor megszórjuk a maradék reszelt sajttal és durvára őrölt tarka borssal.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cheddar, gluténmentes, krémleves, leves, sajt, sajtkrémleves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating