Cheddaros sajtkrémleves
Cheddaros sajtkrémleves
Hozzávalók
- 30 gramm vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 gramm rizsliszt
- 400 ml húsleves leveskockából is jó
- 400 ml tej
- 200 ml tejszín
- 2 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 200 gramm vörös cheddar sajt
- 1/2 mokkáskanál durvára őrölt tarka bors
Instrukciók
- A zúzott fokhagymát megfuttatjuk a vajon, rászórjuk a lisztet, és egy percig együtt pirítjuk. Apránként, folytonos keverés mellett felöntjük a húslevessel, kicsit besűrítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót és 150 gramm reszelt sajtot.
- Addig főzzük takaréklángon, amíg a sajt felolvad, közben többször keverjük meg, nehogy lekapja az alját, majd hozzáadjuk a tejet és a tejszínt. Egyet forralunk még rajta, majd elzárjuk alatta a gázt.
- Tálaláskor megszórjuk a maradék reszelt sajttal és durvára őrölt tarka borssal.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)