Citromos zellerkrémleves
Citromos zellerkrémleves
Hozzávalók
- 200 gramm zellergumó
- 800 ml húsleves leveskockából is jó
- 200 gramm burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 teáskanál kristálycukor
- 100 ml tejföl
- 1 evőkanál zellerlevél aprított
- 1 darab citrom leve
- 1 darab gluténmentes kifli vagy zsömle
Instrukciók
- A zellert meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, a forró húslevesbe szórjuk, és 10 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a szintén meghámozott, megmosott, felaprított burgonyát, a zúzott fokhagymát, és együtt főzzük további 15 percig.
- Ezután lehúzzuk a tűzről, botmixerrel pürésítjük, majd visszatéve a tűzre, hozzákeverjük a tejfölt, megborsozzuk, ha szükséges, még megsózzuk, a citromlével, a cukorral, a felaprított zellerlevéllel pikánsra ízesítjük.
- A kiflit kisebb kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, és a levest ezzel tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)