Sign In

Receptek

Citromos zellerkrémleves

 

Citromos zellerkrémleves

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 200 gramm zellergumó
  • 800 ml húsleves leveskockából is jó
  • 200 gramm burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 100 ml tejföl
  • 1 evőkanál zellerlevél aprított
  • 1 darab citrom leve
  • 1 darab gluténmentes kifli vagy zsömle

Instrukciók
 

  • A zellert meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, a forró húslevesbe szórjuk, és 10 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a szintén meghámozott, megmosott, felaprított burgonyát, a zúzott fokhagymát, és együtt főzzük további 15 percig.
  • Ezután lehúzzuk a tűzről, botmixerrel pürésítjük, majd visszatéve a tűzre, hozzákeverjük a tejfölt, megborsozzuk, ha szükséges, még megsózzuk, a citromlével, a cukorral, a felaprított zellerlevéllel pikánsra ízesítjük.
  • A kiflit kisebb kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, és a levest ezzel tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó citromos, gluténmentes, krémleves, leves, zeller

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating