Sign In

Receptek

Citrusos polentatorta

 

Citrusos polentatorta

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 4 darab tojás
  • 150 gramm cukor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 100 gramm vaj
  • 80 gramm kukoricaliszt
  • 150 gramm kukoricadara polenta
  • 50 gramm darált mandula
  • 12 gramm sütőpor
  • 150 ml natúr joghurt
  • 1 darab narancs
  • 1 darab citrom
  • 100 gramm kandírozott citrom, narancs

Instrukciók
 

  • A tojásokat egy nagyobb keverőtálban a cukorral, vaníliás cukorral, a puha vajjal együtt habosra keverjük.
  • Kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a sót, a kukoricadarát és a darált mandulát, majd hozzáreszeljük a citrom és a narancs héját, belefacsarjuk mindkettő levét, majd hozzáadjuk a joghurtot is. Nem kell megijedni, hogy egy kicsit híg, a kukoricadara fel fogja szívni a nedvességet.
  • Öntsük a keveréket egy kivajazott, lisztezett nagyobb püspökkenyérformába, és 180 C-ra előmelegített sütőben süssük meg kb. 35-40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.
  • Hagyjuk a formában kihűlni, majd be is hűthetjük. Porcukorral meghintve, citrommal vagy naranccsal megcsepegtetve tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó citrusos, gluténmentes, polenta, torta

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating