Császárzsemle
Császárzsemle
Hozzávalók
- 300 gramm Nutri Free mix per pane lisztkeverék
- 100 gramm kukoricaliszt
- 150 ml tej
- 150 ml víz vagy lehet helyette is tej
- 20 gramm friss élesztő
- 50 ml olívaolaj vagy olvasztott vaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
Instrukciók
- Összekeverjük a liszteket egy tálban, hozzáöntjük a tejben felfuttatott élesztőt, a víz nagy részét, és elkezdjük dagasztani a robotgéppel.
- Hozzáadjuk az olíva olajat, a sót és a maradék vizet, de figyelve, hogy ne legyen túl lágy a tészta.
- Egy órát kelesztjük letakarva, langyos, huzatmentes helyen, majd 12 részre osztjuk a tésztát, gombócokat formálunk belőlük, és egy alma szeletelővel belenyomjuk a mintát.
- Amíg bemelegszik a sütő, még pihennek a zsömlék, majd 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük őket.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)