Sign In

Császárzsömle

 

Császárzsömle

Elkészítési idő 2 óra 20 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

A felfuttatáshoz:

  • 50 ml víz
  • 15 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor

A tésztához:

  • 100 gramm Nutri Free mix per Pane liszt
  • 100 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 80-100 ml víz
  • 1 darab tojás
  • 1 teáskanál

Instrukciók
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízzel és a cukorral.
  • A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt jól összekeverjük, majd 10 perc alatt kidagasztjuk.
  • Kiolajozott tálba tesszük, fóliával letakarjuk, és langyos helyen a háromszorosára kelesztjük (kb. 1 óra alatt).
  • Ha megkelt, 6 egyenlő részre osztjuk, és egyesével, olajozott kézzel, kicsit megnyújtjuk, aláhajtjuk, és ezt megismételjük 3-4-szer, majd gombócot formálunk.
  • Ha kész, konyharuhával letakarjuk, és 40 percig kelni hagyjuk. 40 perc elteltével belenyomjuk a mintát (én most egy félbevágott műanyagpalackot használtam, de almaszeletelő is jó). Nyugodtan nyomjuk bele mélyen, mert sülés közben még emelkedni fog a zsömle, de azért ne vágjuk át teljesen.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és 200 C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó császárzsemle, gluténmentes, pékáru, zsemle

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating