Sign In

Csavart fánk

 

Csavart fánk

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 400 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 80 gramm cukor
  • 100 gramm vaj
  • 2 darab tojás
  • 10 gramm vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vanília aroma
  • 120 gramm tejföl függ a tojás nagyságától

A sütéshez:

  • egy kevés napraforgóolaj

A tetejére:

  • ízlés szerint porcukor

Instrukciók
 

  • Összevegyítjük a lisztet, a sütőport és a sót.
  • Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, valamint az aromát (vagy vaníliás cukrot) és a tejfölt, végül a lisztes keveréket is.
  • A tésztát kézzel összedolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük.
  • Ezután lisztezett felületen kb. 5 mm-esre sodorjuk, és 1,5-2 cm széles, 15 cm hosszú csíkokra vágjuk.
  • Két-két tésztacsík végét összefogjuk, összecsavarjuk, majd összenyomjuk a végeket jó alaposan, hogy ne tudjanak szétnyílni.
  • Bő, forró olajban kisütjük a tésztát. Ne tegyünk egyszerre sok fánkot az olajba, mert jó nagyra nőnek, és nem fognak elférni.
  • Frissen, porcukorral megszórva tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csavart fánk, édes sütemény, fánk, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating