Cseresznyés-kefires kevert süti
Cseresznyés-kefires kevert süti
Hozzávalók
- 2 pohár kefir (150 ml-es pohár a mérce)
- 1 pohár napraforgóolaj
- 4 darab tojás
- 2 pohár kristálycukor
- 4 pohár barna rizsliszt
- 12 gramm sütőpor
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 darab bio citrom reszelt héja
- 500 gramm cseresznye
Instrukciók
- A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a kefirt, az olajat, a lereszelt citromhéjat, és alaposan összekeverjük.
- Ha a cukrot a tojással jobban felhabosítjuk, fehéredésig keverjük, akkor inkább piskótaszerű lesz, de ha nem verjük fel ennyire, akkor tömörebb, „szalonnásabb” állagú lesz. Kinek melyik ízlik jobban.
- Beleszitáljuk a sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük a tésztát.
- Kivajazott, kilisztezett tepsibe (25x35 cm) öntjük, elegyengetjük a tetejét, majd rászórjuk a kimagozott cseresznyét.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk. Langyosan a legfinomabb.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)