Sign In

Receptek

Cseresznyés túrótorta

 

Cseresznyés túrótorta

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 8 szelet

Hozzávalók
  

  • 500 gramm tehéntúró
  • 200 gramm cseresznye
  • 2 evőkanál édesítő
  • 2 darab tojás
  • 200 ml tejföl
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 40 gramm vaníliás főzős pudingpor
  • 1 darab bio citrom reszelt héja

Instrukciók
 

  • A két tojássárgáját habosra keverjük a 2 evőkanál eritrittel, a vaníliás cukorral, belekeverjük a villával összetört túrót, citromhéjat.
  • A tejfölbe belekeverjük a pudingport, hozzákeverjük a túrós masszához, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét.
  • Kizsírozott, lisztezett tortaformába (26 cm) öntjük és rászórjuk a kimagozott cseresznyéket.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig.
  • Amikor kivesszük, még rezeg a közepe, de hűlés közben megszilárdul (amit képtelen voltam megvárni) 🙂  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cseresznye, gluténmentes, lisztmentes, torta, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating