Sign In

Receptek

Csigakeksz rizslisztből

 

Csigakeksz rizslisztből

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 28 db

Hozzávalók
  

  • 200 gramm kukoricaliszt
  • 200 gramm rizsliszt
  • 1 mokkáskanál
  • 140 gramm porcukor
  • 200 gramm vaj
  • 1 darab kicsi tojás
  • 20 gramm mandulaliszt vagy darált mandula
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 darab tojásfehérje

Instrukciók
 

  • A rizslisztből 50 grammot félreteszünk a nyújtáshoz, a többit, és a kukoricalisztet összekeverjük a sóval és a porcukorral. Összemorzsoljuk a vajjal, majd a tojást hozzáadva összegyúrjuk.
  • Két részre osztjuk a tésztát, majd az egyikhez hozzágyúrjuk a kakaóport, a másikhoz a mandulalisztet, és ha szükséges, egy kevés rizslisztet. Alaposan meglisztezett gyúrólapon 22x35 cm-es téglalappá nyújtjuk mindkét tésztát.
  • A sötét lapot megkenjük villával felvert tojásfehérjével, majd óvatosan feltekerjük a világos lapot, és így fektetjük rá a kakaós lapra. Kihajtjuk rá a világos tésztát, (ha kicsit törne, nem kell megijedni, el lehet igazgatni).
  • A két lapot együtt, a szélesebbik oldal felől szorosan feltekerjük. Fóliával letakarva 60 percre betesszük a hűtőbe, majd éles késsel ½ centis szeletekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire fektetjük őket, majd 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt világosra sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, sós, sós sütemény

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating