Sign In

Receptek

Csillagtök vadasan

 

Csillagtök vadasan

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Főétel, Vegetáriánus, vegán
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 2 darab közepes csillagtök
  • 2 darab sárgarépa
  • 2 darab fehérrépa
  • 1 darab közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1/2 darab citrom reszelt héja
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab babérlevél
  • 1 darab tyúkhúsleveskocka
  • 200 ml tejföl
  • 1,5 teáskanál rizsliszt
  • 1 teáskanál citromlé vagy 10%-os ételecet
  • 2 teáskanál cukor

Instrukciók
 

  • A csillagtököt meghámozzuk, félbevágjuk, a magvas részt eltávolítjuk, a húsát ujjnyi szeletekre vágjuk, és egy tálba tesszük. A többi zöldséget megtisztítjuk, finomra reszeljük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a mustárral, kakukkfűvel, citromhéjjal ízesítjük, 200 ml vizet, az olajat és a bort ráöntjük, összekeverjük, a tökszeletekre kanalazzuk, és lefedve, egy éjjelen át a hűtőben érleljük.
  • Másnap tűzre tesszük a babérlevéllel és a leveskockával együtt, lefedve, kis lángon kb. 15 perc alatt roppanósra pároljuk. A tökszeleteket és a babérlevelet kivesszük, a visszamaradó zöldséges szaftot botmixerrel pürésítjük.
  • A lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés vízzel hígítjuk, majd a szafthoz öntjük, és pár perc alatt kissé besűrítjük vele. Végül, ha kell, utána sózzuk, borsozzuk, a cukorral és az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, majd a tökszeleteket visszahelyezzük a vadas mártásba, hogy átmelegedjenek.
  • Spagettivel vagy burgonyafánkkal kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csillagtök, gluténmentes, húsmentes, vadas, vegetáriánus

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating