Sign In

Receptek

Csirkemájas káposzta

 

Csirkemájas káposzta

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A káposztához:

  • 800 gramm savanyú káposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 gramm ecetes gyöngyhagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 darab babérlevél
  • 6-8 szem borókabogyó
  • 6-8 darab szegfűszeg
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 200 ml édes fehérbor

A májhoz:

  • 500 gramm csirkemáj
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Instrukciók
 

  • A káposztát, ha nagyon savanyú, átöblítjük, néhány vágással rövidebbre vágjuk. Egy lábasban, 4 evőkanál olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a lecsöpögtetett gyöngyhagymát, majd a fűszereket, és 1-2 percig pirítjuk, majd rászórjuk a káposztát is. Megsózzuk, megborsozzuk, a borral meglocsoljuk, majd lefedve, kis lángon, néha megkeverve, roppanósra pároljuk.
  • A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, a lisztben megforgatjuk, majd a megforrósított olajon mindkét oldalukat elősütjük. (Nem baj, ha kicsit véresek maradnak.)
  • Kisebb tepsibe tesszük őket, enyhén megsózzuk, borsozzuk, rászórjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt, egyszer átforgatva, puhára sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor megkeményedik a máj.
  • Tálaláskor a sült májat a hagymás, boros káposzta tetejére halmozzuk. Nagyétkűeknek süthetünk mellé burgonyát is.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkemáj, főétel, gluténmentes, káposzta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating