Sign In

Receptek

Csókakői kolbászleves

Csókakői kolbászleves

Csókakői kolbászleves gluténmentes recept mentes magazin
Csókakői kolbászleves – gluténmentes recept  – Mentes Magazin

Csókakői kolbászleves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab vöröshagyma közepes fej
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 200 gramm lángolt kolbász
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1200 ml víz
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • 1 teáskanál
  • 1/2 csokor petrezselyem

A levesbetéthez:

  • 700 ml víz
  • 2 evőkanál ételecet 10%-os
  • 1 mokkáskanál
  • 4 darab tojás
  • 200 ml tejföl a tálaláshoz

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a héj nélküli, karikára vágott kolbászt, és pár percig együtt pirítjuk.
  • Megszórjuk a liszttel, a fűszerpaprikával, összekeverjük, és tovább pirítjuk még egy percig. Kevergetés közben, apránként felöntjük 1200 ml vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, a sót, a borsot, és kis lángon, fedő alatt főzzük 10 percig, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet is.
  • Közben felforralunk 700 ml vizet, megsózzuk, hozzáadjuk az ecetet, majd a forrásban lévő vízbe óvatosan beleütjük a tojásokat. 2-3 perc után szűrőkanállal kiemeljük, leöblítjük, de óvatosan, mert belül még lágynak kell lennie a sárgájának. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kolbász, kolbászleves, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating