Csókakői kolbászleves
Csókakői kolbászleves
Hozzávalók
- 1 darab vöröshagyma közepes fej
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 200 gramm lángolt kolbász
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1200 ml víz
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 1 teáskanál só
- 1/2 csokor petrezselyem
A levesbetéthez:
- 700 ml víz
- 2 evőkanál ételecet 10%-os
- 1 mokkáskanál só
- 4 darab tojás
- 200 ml tejföl a tálaláshoz
Instrukciók
- Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a héj nélküli, karikára vágott kolbászt, és pár percig együtt pirítjuk.
- Megszórjuk a liszttel, a fűszerpaprikával, összekeverjük, és tovább pirítjuk még egy percig. Kevergetés közben, apránként felöntjük 1200 ml vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, a sót, a borsot, és kis lángon, fedő alatt főzzük 10 percig, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet is.
- Közben felforralunk 700 ml vizet, megsózzuk, hozzáadjuk az ecetet, majd a forrásban lévő vízbe óvatosan beleütjük a tojásokat. 2-3 perc után szűrőkanállal kiemeljük, leöblítjük, de óvatosan, mert belül még lágynak kell lennie a sárgájának.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)