Sign In

Receptek

Csokis amerikai palacsinta

Csokis amerikai palacsinta

Amerikában, általában reggelire vagy uzsonnára fogyasztják ezt a puha kis palacsintát, többnyire juharsziruppal. Juharszirup helyett azonban tálalhatjuk valamilyen tetszőleges lekvárral vagy nutellával. Könnyen és gyorsan el lehet készíteni, és garantálom, hogy nem fogtok csalódni!

csokis amerikai palacsinta gluténmentes recept gmtérkép

Gluténmentes csokis amerikai palacsinta

Amerikában, általában reggelire vagy uzsonnára fogyasztják ezt a puha kis palacsintát, többnyire juharsziruppal. Juharszirup helyett azonban tálalhatjuk valamilyen tetszőleges lekvárral vagy nutellával. Könnyen és gyorsan el lehet készíteni, és garantálom, hogy nem fogtok csalódni!
Elkészítési idő 50 perc
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Amerikai
Mennyiség 16 darab

Hozzávalók
  

  • 120 gramm Miklós' Universal mix
  • 20 gramm kakaópor
  • 50 gramm cukor lehet barna cukor
  • 6 gramm sütőpor
  • 1/2 mokkáskanál só
  • 1 darab db tojás
  • 170 ml tej
  • 10 gramm vaj vagy napraforgóolaj

A tálaláshoz:

  • 1 teáskanál porcukor
  • 2 evőkanál juharszirup

Instrukciók
 

  • A lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport és a sót jól összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, majd apránként adagolva a tejet, és simára keverjük. A normál palacsintánál jóval sűrűbb, de még jól folyós masszát kell kapnunk.
  • A palacsintasütőt vékonyan megkenjük vajjal vagy olajjal, és tenyérnyi nagyságú adagokban belecsorgatjuk a masszát. Amikor elkezd hólyagosodni, megfordítjuk a kis palacsintákat, és a másik oldalukat is megsütjük. A sütés közben lehet, hogy még sűrűsödni fog a massza, egy kevés tejjel még lehet hígítani.
  • A kisült palacsinták tetejét porcukorral megszórjuk, és egy kevés juharsziruppal meglocsoljuk.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó amerikai, csokis, gluténmentes, palacsinta

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük