Csokis-mascarponés kocka
Csokis-mascarponés kocka
Hozzávalók
- 100 gramm étcsoki
- 50 gramm vaj
- 2 darab tojás
- 80 gramm cukor
- 50 gramm rizsliszt
- 6 gramm sütőpor
- 1/4 mokkáskanál só
- 250 gramm mascarpone
- 2 evőkanál víz
A tepsit kikenni:
- 1 teáskanál vaj
- 1 evőkanál rizsliszt
A tetejére:
- 2 evőkanál porcukor
- 1 mokkáskanál kakaópor
Instrukciók
- A darabokra tördelt étcsokit egy forró vízbe állított kisebb lábasban felolvasztjuk a vajjal együtt, majd langyosra hűtjük
- A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. Az egész tojásokat robotgéppel sűrű krémmé keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a felolvasztott langyos csokit.
- Miután jól elkevertük, apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, és ezzel is szép simára dolgozzuk, majd hozzákeverünk még 100 gramm mascarponét és 2 evőkanálnyi vizet.
- A csokis masszát egy 18x25cm-es, kivajazott, kilisztezett kisebb méretű tepsibe (vagy egy 22cm-es kapcsos tortaformába) öntjük, a tetejét simára egyengetjük, majd a maradék 150 gramm mascarponét szépen elosztva rákanalazzuk a tetejére.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba). Miután langyosra hűlt, a tetejét megszórjuk a kakaós porcukorral.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)