Sign In

Receptek

Csokis-mascarponés kocka

 

Csokis-mascarponés kocka

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 15 kocka

Hozzávalók
  

  • 100 gramm étcsoki
  • 50 gramm vaj
  • 2 darab tojás
  • 80 gramm cukor
  • 50 gramm rizsliszt
  • 6 gramm sütőpor
  • 1/4 mokkáskanál
  • 250 gramm mascarpone
  • 2 evőkanál víz

A tepsit kikenni:

  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál rizsliszt

A tetejére:

  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál kakaópor

Instrukciók
 

  • A darabokra tördelt étcsokit egy forró vízbe állított kisebb lábasban felolvasztjuk a vajjal együtt, majd langyosra hűtjük
  • A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. Az egész tojásokat robotgéppel sűrű krémmé keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a felolvasztott langyos csokit.
  • Miután jól elkevertük, apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, és ezzel is szép simára dolgozzuk, majd hozzákeverünk még 100 gramm mascarponét és 2 evőkanálnyi vizet.
  • A csokis masszát egy 18x25cm-es, kivajazott, kilisztezett kisebb méretű tepsibe (vagy egy 22cm-es kapcsos tortaformába) öntjük, a tetejét simára egyengetjük, majd a maradék 150 gramm mascarponét szépen elosztva rákanalazzuk a tetejére.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba). Miután langyosra hűlt, a tetejét megszórjuk a kakaós porcukorral.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csokis, édes sütemény, gluténmentes, Mascarpone

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating