Sign In

Receptek

Csokis-szilvás-mandulás szelet

 

Csokis-szilvás-mandulás szelet

Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 100 gramm vaj
  • 80 gramm cukor
  • 20 gramm cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 100 gramm étcsokoládé
  • 100 gramm mandulaliszt vagy finomra őrölt mandula
  • 50 gramm Miklós' Universal mix vagy rizsliszt
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 darab tojás
  • 1/2 teáskanál vanília aroma
  • 10-12 darab nagyobb szemű szilva
  • 2 evőkanál fahéjas porcukor a tálaláshoz

Instrukciók
 

  • A csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és egy csipet sóval elkevert liszteket.
  • A tojásokat felverjük 8 dkg cukorral, és amikor már habos, hozzáadjuk a vanília aromát és a fahéjat.
  • A csokoládés keverékkel összeforgatjuk a felvert tojásos keveréket.
  • Sütőpapírral bélelt, kisméretű tepsibe öntjük a masszát, a tetejét cikkekre vágott szilvával kirakjuk, végül egy kevés cukorral megszórjuk a tetejét.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csokis, édes sütemény, gluténmentes, mandula, szilva

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating