Sign In

Receptek

Csontleves cérnametélttel

 

Csontleves cérnametélttel

Elkészítési idő 3 óra
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1000 gramm húsos sertéscsont
  • 1 darab közepes vöröshagyma
  • 3 darab sárgarépa
  • 2 darab fehérrépa
  • 1/2 darab karalábé
  • 1/2 darab zellergumó
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 teáskanál szemes fekete bors
  • kb. 2 evőkanál
  • 100 gramm Mimen Csicseri cérnametélt

Instrukciók
 

  • A húsos csontokat megmossuk, majd bő vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, és feljött a hab a tetejére, leöntjük a vizet, leöblítjük a csontokat, és visszatesszük a kiöblített fazékba. Ismét felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi a csontokat.
  • Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket, borsot, sót, ismét felforraljuk, majd kis lángon, félig lefedve, éppen csak bugyborékolva főzzük kb. 2-2,5 óra hosszat.
  • Közben kifőzzük a levestésztát. A tésztát 3-4 szeres mennyiségű, lobogó forró vízbe tesszük, kicsit megsózzuk, majd 5-6 percig főzzük. Ezután lekapcsoljuk alatta a gázt, de még benne hagyjuk a tésztát a vízben kb. 2 percig.
  • Ezután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, visszatesszük az edénybe, és tálalásig félretesszük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cérnametélt, csontleves, gluténmentes, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating