Csülkös, sajtos muffin
Ez megint egy nagy kedvencem! Mert hát, amiben csülök van, az nem lehet rossz!
Csülkös, sajtos gluténmentes muffin
Hozzávalók
A tésztához:
- 150 ml tej
- 80 ml tejföl
- 4 gramm szárított élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 120 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 40 gramm burgonyapehely
- 50 gramm reszelt sajt füstölt is lehet
- 1 teáskanál só
- 1 darab tojás
- 3 evőkanál napraforgóolaj
A töltelékhez:
- 120 gramm főtt füstölt csülök
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál ketchup
- 2 teáskanál tejföl
- 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
- 1/4 mokkáskanál mk őrölt fekete bors
Instrukciók
- A meglangyosított tejet, tejfölt összekeverjük az élesztővel és a cukorral.
- A lisztet, a burgonyapelyhet, a reszelt sajtot és a sót összeforgatjuk, majd hozzákeverjük az élesztős tejet, a tojást és az olajat. Ha túl sűrű lenne a tészta, egy kevés tejjel lehet még lágyítani.
- A töltelékhez a csülköt a mustárral, ketchuppal, tejföllel, botmixerrel pépesítjük, a vöröshagymával és a borssal ízesítjük.
- Egy muffinsütő mélyedéseit kikenjük olajjal, és a tészta 2/3 részével megtöltjük az üregeket. Vizes kiskanál hátával kis mélyedést készítünk, ide kanalazzuk bele a tölteléket, egyformán elosztva.
- A maradék tésztát a töltelék tetején eligazgatjuk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
- Amíg a sütő bemelegszik 190 fokra, a muffinok pihennek, majd 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Miután a muffinok megsültek, kivesszük a formából, és forrón tálaljuk.