Sign In

Receptek

Csurgatott tojásleves

 

Csurgatott tojásleves

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1000 ml víz
  • 1 evőkanál (fele lehet ételízesítő)
  • 2 darab babérlevél
  • 2-3 darab tojás
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 evőkanál ételecet 10%-os

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát a cukorral együtt megdinszteljük az olajon. Akkor jó, amikor a cukor már egy kicsit karamellizálódott. Rászórjuk a lisztet, egy percig együtt pirítjuk, majd jöhet a fűszerpaprika és a kömény.
  • Apránként, folytonosan kevergetve felöntjük 10dl vízzel. Felforraljuk, sózzuk, beletesszük a babérlevelet, és 5-10 percig főzzük. Közben a tojást villával felverjük, és a leves csorgatjuk.
  • A végén megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és pikánsra ízesítjük az ecettel. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, tojás, tojásleves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating