Csurgatott tojásleves
Csurgatott tojásleves
Hozzávalók
- 1 darab kisebb fej vöröshagyma
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 mokkáskanál köménymag
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1000 ml víz
- 1 evőkanál só (fele lehet ételízesítő)
- 2 darab babérlevél
- 2-3 darab tojás
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 evőkanál ételecet 10%-os
Instrukciók
- Az apróra vágott hagymát a cukorral együtt megdinszteljük az olajon. Akkor jó, amikor a cukor már egy kicsit karamellizálódott. Rászórjuk a lisztet, egy percig együtt pirítjuk, majd jöhet a fűszerpaprika és a kömény.
- Apránként, folytonosan kevergetve felöntjük 10dl vízzel. Felforraljuk, sózzuk, beletesszük a babérlevelet, és 5-10 percig főzzük. Közben a tojást villával felverjük, és a leves csorgatjuk.
- A végén megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és pikánsra ízesítjük az ecettel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)