Sign In

Receptek

Csúsztatott palacsinta

Csúsztatott palacsinta

Egy kis zserbós feeling a sárgabaracklekvártól, a darált diótól és a csokitól!

csúsztatott palacsinta gluténmentes recept gmtérkép

Gluténmentes csúsztatott palacsinta

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 adag

Hozzávalók
  

A palacsintákhoz:

  • 50 gramm vaj
  • 3 darab tojás
  • 2 evőkanál kristálycukor édesítő
  • 150 gramm Miklós' Universal mix
  • 1/2 mokkáskanál só
  • 3-4 evőkanál étolaj
  • 400 ml tej

A rétegezéshez:

  • 100 gramm sárgabaracklekvár
  • 60-70 gramm darált dió
  • 30 gramm cukor édesítő
  • 60 gramm reszelt csokoládé

Instrukciók
 

  • A palacsintákhoz a puha vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, csipet sót, az olajat és a tejet. Csomómentesre keverjük, majd két részletben beledolgozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  • A palacsintasütőben felforrósítunk 1 evőkanálnyi olajat, és a tészta kb. 1/7-ed részét elterítjük benne. Ez kb. egy nagyobb méretű merőkanálnak felel meg. Közepes lángon kb. 2-2,5 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje már nem ragacsos, kifehéredett.
  • Egy lapos tűzálló tálat (jénai teteje) enyhén kivajazunk, ebbe csúsztatjuk a palacsintát anélkül, hogy megfordítanánk, vagyis csak az egyik oldalát sütjük meg. A sárgabaracklekvár felével megkenjük.
  • A többi palacsintát is így sütjük meg, (összesen 7 darabot, nekem most 8 db lett). Lehet, hogy közben a palacsintatészta be fog sűrűsödni, ekkor egy kevés tejjel hígíthatjuk.
  • A második palacsintát cukros dióval, a harmadikat pedig reszelt csokoládéval szórjuk meg. Ezt még egyszer megismételjük, de az utolsó palacsintát a megsült oldalával felfelé borítjuk a palacsintatortára.
  • 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha kész, kicsit pihentetjük, majd tortaszerűen felszeleteljük.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csúsztatott, gluténmentes, palacsinta

 

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük