Sign In

Cukkinis gofri

 

Cukkinis gofri

Elkészítési idő 20 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 2 db

Hozzávalók
  

  • 150 gramm cukkini
  • 2 darab tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1/2 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál rizsliszt vagy jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
  • 2 evőkanál zabpehely jelölten gluténmentes
  • 1 evőkanál reszelt parmezán sajt vagy Gran Padano
  • 2 gramm sütőpor

Instrukciók
 

  • A cukkinit hámozás nélkül lereszeljük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, a sütőpor kivételével. 15 percre félretesszük pihenni, hogy a zabpehely felszívja a nedvességet.
  • Közben bemelegítjük a gofrisütőt. A sütő mindkét felét vékonyan megkenjük napraforgóolajjal.
  • A cukkinis masszához keverjük a sütőport, majd kb. 4-5 evőkanálnyit merünk a sütőbe, és lecsukjuk a fedelét. Kb. 4-5 perc alatt sül át teljesen, nem szabad türelmetlenkedni, mert, ha idő előtt próbáljuk felnyitni a sütőt, szét fog szakadni a gofri. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cukkini, gluténmentes, gofri, sós, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating