Sign In

Cukkinis pite

 

Cukkinis pite

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 150 gramm őrölt mandula vagy mandulaliszt
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 2 darab tojás
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1 teáskanál vaj a forma kikenéséhez

A töltelékhez:

  • 500 gramm zsenge cukkini
  • 250 gramm húsos szalonna főtt császár
  • 1 evőkanál vaj
  • 100 gramm tehéntúró
  • 100 gramm tejföl
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál

Instrukciók
 

  • A kis kockára vágott szalonnát a zsiradékon kiolvasztjuk, kicsit megpirítjuk, rádobjuk a megmosott, hosszában félbevágott, majd kb. 2 mm-és szeletekre vágott cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg levet ereszt, majd félretesszük hűlni.
  • A tészta valamennyi hozzávalóját összekeverjük, majd olajos kézzel, zsiradékkal kikent pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a tésztából. 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
  • Közben a túrót villával alaposan összetörjük, hozzákeverjük a tejfölt, a 2 tojást, a citromlevet, kakukkfüvet, zúzott fokhagymát, picit megsózzuk, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a párolt cukkinit a leve nélkül, és óvatosan, nehogy a cukkinit összetörjük, összekeverjük.
  • A keveréket az elősütött pitetésztába töltjük, és a sütőbe visszatéve további 40-50 percig sütjük.
  • Hidegen, melegen egyaránt finom.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cukkini, gluténmentes, pite, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating