Sign In

Receptek

Cukkinis ropogós

 

Cukkinis ropogós

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm cukkini
  • 1 mokkáskanál +1
  • 30 gramm rizsliszt
  • 1 darab tojás
  • 30 gramm parmezánsajt
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1/4 mokkáskanál fokhagymapor
  • 400 ml napraforgóolaj a sütéshez

A tálaláshoz:

  • 200 ml görög joghurt
  • 1/4 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1 késhegynyi
  • 1 csipet chilipehely

Instrukciók
 

  • A cukkinit nagyon vékonyra felszeleteljük, 1 mokkáskanál sóval beszórjuk, összekeverjük, kb. 40 percig állni hagyjuk, majd jól lecsöpögtetjük. A tojást villával felverjük, a cukkinihez adjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, a sót, a borsot, a fokhagymaport, és a parmezánt.
  • Jól összekeverjük, majd a felforrósított olajba evőkanálnyi adagokat teszünk, és mindkét oldalukat szép pirosra, ropogósra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felszívja az olajat, és azon melegében adjuk asztalra a fokhagymás joghurt kíséretében.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cukkini, gluténmentes, ropogtatnivaló

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating