Sign In

Receptek

Cukkinis zöldbabfőzelék

 

Cukkinis zöldbabfőzelék

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főzelék receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 700 gramm zsenge vajbab (tisztítva, darabolva, fagyasztott is lehet)
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 teáskanál
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 300 gramm cukkini
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 teáskanál ételecet 10%-os

Instrukciók
 

  • A megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi.
  • Megsózzuk, beletesszük az ételízesítőt, a felaprított zöldpaprikát, paradicsomot, az összezúzott fokhagymát, és kb. 15 perc alatt majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kisebb kockákra aprított cukkinit, és további 10 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  • Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel és a fűszerpaprikával, egy kevés hideg vízzel hígítjuk, hozzáöntjük a megfőtt zöldbabhoz, felforraljuk, és pár percig lassú tűzön főzzük.
  • Közben, ha szükséges megsózzuk, és egy kevés ecettel ízesítjük. Végül hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. Tetszőleges feltéttel tálaljuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó babfőzelék, cukkini, főzelék, gluténmentes, zöldbab

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating