Cukkinitorta mangókrémmel
Cukkinitorta mangókrémmel
Hozzávalók
A tortához:
- 2 darab tojás
- 80 gramm cukor (édesítő)
- 1/2 mokkáskanál só
- 120 gramm rizsliszt
- 50 gramm mandulaliszt vagy darált mandula
- 6 gramm sütőpor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 150 gramm cukkini
- 90 ml napraforgóolaj
A mangókrémhez:
- 1 darab mangó nagyobb
- 50 gramm cukor (édesítő)
- 50 gramm vaj
- 3 darab tojás
- 1 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál tejföl vagy joghurt
Instrukciók
- A cukkinit lereszeljük a reszelő nagyobbik lyukán, egy kicsit állni hagyjuk, majd jól kifacsarjuk. A lisztet, a mandulalisztet, a cukrot, a sót és a sütőport összekeverjük. A tojásokat a cukorral addig keverjük a robotgéppel, amíg egy sűrű, krémszerű masszát kapunk.
- Ekkor apránként hozzákeverjük a lisztes elegyet, az olajat, majd a cukkinit.
- Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe, vagy kiolajozott szilikonos formába töltjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Kicsit hagyjuk hűlni a formában, majd tálra borítjuk.
- Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a krémet. A mangót feldaraboljuk, botmixerrel pürésítjük, majd a cukorral és a vajjal, kevergetés közben felfőzzük, utána langyosra hűtjük. Ha azonnal elfogyasztjuk az egészet, nem muszáj felfőzni, de ha 1-2 napig tartogatjuk, akkor jobb, így nem fog megbuggyanni a nyers gyümölcs.
- A langyosra hűlt gyümölcspéphez keverjük a tojásokat, és gőz fölött, kézi habverővel kevergetve, kb. 15 perc alatt puding sűrűségűre főzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt, és ezzel a krémmel tálaljuk a cukkinitortát.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)