Curacaos-csokis süti
Curacaos-csokis süti
Hozzávalók
A tésztához:
- 100 gramm Nutri Free mix per Dolci
- 70 gramm Miklós' Universal mix
- 100 gramm cukor vagy édesítő
- 3 darab tojás
- 120 gramm natúr joghurt
- 120 ml olaj
- 50 gramm kókuszliszt
- 50-70 gramm csoki csepp
- 120 ml Curacao likőr
- 6 gramm sütőpor
A bevonathoz:
- 50 gramm étcsoki
- 50 ml tejszín
Instrukciók
- Egy tálban elektromos habverővel habosra keverjük a cukrot a tojással, hozzáadjuk a joghurtot, belecsorgatjuk az olajat, és tovább keverjük.
- Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, felváltva a Curacao likőrrel, majd hozzáadjuk a kókuszlisztet, és simára keverjük. A csoki-cseppeket picit meglisztezzük, és fakanállal belekeverjük a masszába.
- Kivajazunk, kilisztezünk egy 30 cm-es püspökkenyérformát, beleöntjük a masszát, és 170 C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 50 percet. Tűpróba!
- Miután megsült, kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a mázat: az étcsokit apróbb darabokra vágjuk, a tejszínt egy edénybe öntjük, amikor elkezd forrni, beletesszük a csokit, és felolvasztjuk benne, majd csíkokat csorgatunk a sütire, nem kell teljesen befedni.
- Nem lesz kemény a máz, kicsit majd beissza a süti. A máz tetejére szórhatunk díszítő cukrot.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)