Sign In

Receptek

Dalmát csirkecsíkok

 

Dalmát csirkecsíkok

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Dalmát, Horvát
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A húshoz:

  • 600 gramm csirkemellfilé
  • 5 evőkanál napraforgóolaj
  • 600 gramm cukkini
  • 1,5 teáskanál
  • 1 evőkanál kapor aprított
  • 1 evőkanál metélőhagyma aprított
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 100 ml tejföl
  • 100 ml főzőtejszín

A körethez:

  • 2 zacskó gyorsrizs
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál petrezselyem aprított

Instrukciók
 

  • A megmosott, leszárított csirkemellet kisujjnyi csíkokra vágjuk, és a felforrósított olajon fehéredésig sütjük. A cukkinik két végét levágjuk, 1cm-es karikákra, majd a húshoz hasonló vastagságú csíkokra aprítjuk, és a csirkéhez adjuk.
  • Megsózzuk, a kaporral és a metélőhagymával fűszerezzük, majd lefedve, kis lángon, néha megkeverve 15-20 perc alatt a cukkinit roppanósra pároljuk.
  • Közben a rizst az előírt módon megfőzzük, az olajjal és a petrezselyemmel összekeverjük, melegen tartjuk. A lisztet a tejföllel és a tejszínnel csomómentesre keverjük, egy kevés lével hígítjuk, majd az egészet a húsos-cukkinis ragura öntjük, és pár perc alatt besűrítjük.
  • Tálaláskor a ragut a petrezselymes rizsre halmozzuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, csirkemell, főétel, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating