Dalmát csirkecsíkok
Dalmát csirkecsíkok
Hozzávalók
A húshoz:
- 600 gramm csirkemellfilé
- 5 evőkanál napraforgóolaj
- 600 gramm cukkini
- 1,5 teáskanál só
- 1 evőkanál kapor aprított
- 1 evőkanál metélőhagyma aprított
- 1 evőkanál rizsliszt
- 100 ml tejföl
- 100 ml főzőtejszín
A körethez:
- 2 zacskó gyorsrizs
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 1 evőkanál petrezselyem aprított
Instrukciók
- A megmosott, leszárított csirkemellet kisujjnyi csíkokra vágjuk, és a felforrósított olajon fehéredésig sütjük. A cukkinik két végét levágjuk, 1cm-es karikákra, majd a húshoz hasonló vastagságú csíkokra aprítjuk, és a csirkéhez adjuk.
- Megsózzuk, a kaporral és a metélőhagymával fűszerezzük, majd lefedve, kis lángon, néha megkeverve 15-20 perc alatt a cukkinit roppanósra pároljuk.
- Közben a rizst az előírt módon megfőzzük, az olajjal és a petrezselyemmel összekeverjük, melegen tartjuk. A lisztet a tejföllel és a tejszínnel csomómentesre keverjük, egy kevés lével hígítjuk, majd az egészet a húsos-cukkinis ragura öntjük, és pár perc alatt besűrítjük.
- Tálaláskor a ragut a petrezselymes rizsre halmozzuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)