Diétás kalács
Diétás kalács
Hozzávalók
- 6 darab tojás
- 4-5 evőkanál édesítő
- 60 gramm tejsavó fehérjepor
- 1/4 mokkáskanál só
- 1 teáskanál kókuszzsír a forma kikenéséhez
Instrukciók
- Szétválasztjuk a tojások fehérjét és a sárgáját. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel, és belekeverjük a tejsavó fehérjeport.
- A fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval, majd kanalanként, óvatosan kevergetve hozzáadjuk a sárgájához.
- A sütőformát kikenjük a kókuszzsírral, és beleöntjük a masszát.
- 180 C fokra előmelegített sütőben sütjük 40-45 percig. A kalács, sülés közben magasra emelkedik, de lehűlés után visszaesik. Érdemes egy kicsit nagyobb formában sütni, hogy ne járjatok úgy, mint én, hogy kimászott a tészta a tepsiből. 🙂
- És ez a rész lett a legfinomabb. 🙂
- A formában hagyjuk kihűlni. Nagyon finom, pihe-puha, és összesen csak 4 gr szénhidrátot tartalmaz. Nagyon jó alap lehet a somlói galuskához, önmagában egy kicsit száraz, de cukormentes lekvárral kitűnő.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)