Sign In

Diétás kalács

 

Diétás kalács

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 1 kisebb

Hozzávalók
  

  • 6 darab tojás
  • 4-5 evőkanál édesítő
  • 60 gramm tejsavó fehérjepor
  • 1/4 mokkáskanál
  • 1 teáskanál kókuszzsír a forma kikenéséhez

Instrukciók
 

  • Szétválasztjuk a tojások fehérjét és a sárgáját. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel, és belekeverjük a tejsavó fehérjeport.
  • A fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval, majd kanalanként, óvatosan kevergetve hozzáadjuk a sárgájához.
  • A sütőformát kikenjük a kókuszzsírral, és beleöntjük a masszát.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben sütjük 40-45 percig. A kalács, sülés közben magasra emelkedik, de lehűlés után visszaesik. Érdemes egy kicsit nagyobb formában sütni, hogy ne járjatok úgy, mint én, hogy kimászott a tészta a tepsiből. 🙂
  • És ez a rész lett a legfinomabb. 🙂
  • A formában hagyjuk kihűlni. Nagyon finom, pihe-puha, és összesen csak 4 gr szénhidrátot tartalmaz. Nagyon jó alap lehet a somlói galuskához, önmagában egy kicsit száraz, de cukormentes lekvárral kitűnő.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó diétás, édes sütemény, gluténmentes, kalács, pékáru

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating