Diófánk
Diófánk
Hozzávalók
- 3 darab tojásfehérje
- 120 gramm porcukor vagy édesítő
- 1/4 mokkáskanál só
- 1/2 darab bio narancs
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 150 gramm darált dió
- 50 gramm gluténmentes zsemlemorzsa
- 500 ml napraforgóolaj a sütéshez
- 2 evőkanál porcukor a tetejére
- 4 evőkanál baracklekvár rummal ízesített
Instrukciók
- A tojásfehérjét a cukorral, sóval jól kikeverjük (nem kell habbá verni), majd a narancs reszelt héjával és kevés narancslével ízesítjük. Hozzáadjuk a fahéjat is, majd összedolgozzuk a darált dióval és a zsemlemorzsával.
- Egy lábasban olajat forrósítunk, majd olajos kézzel diónyi kis gombócokat formálunk, és oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
- Vaníliás porcukorral meghintve, rummal ízesített baracklekvárral tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)