Dióhabos csiga
Dióhabos csiga
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 gramm Miklós' Universal mix
- 125 gramm vaj vagy margarin
- 2 darab tojássárgája
- 1 teáskanál cukor
- 10 gramm élesztő
- 30 ml tej
A töltelékhez:
- 2 darab tojásfehérje
- 150 gramm cukor
- 50 gramm darált dió
Instrukciók
- A lisztből, a puha vajból, a 2 tojássárgájából, a langyos tejben felfuttatott élesztővel tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk, cipót formálunk belőle, és langyos helyre tesszük.
- Elkészítjük a tölteléket: a 2 tojásfehérjét egy csipetnyi sóval és a cukorral kemény habbá verjük, a végén belekeverjük a darált diót.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a töltelékkel, szorosan felcsavarjuk, 2 cm-es szeleteket vágunk, és kivajazott lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, nem túl szorosan egymás mellé, mert sülés közben még nőni fognak.
- 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt világosra sütjük. A tepsiben hagyjuk őket kihűlni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)