Sign In

Dióhabos csiga

 

Dióhabos csiga

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 200 gramm Miklós' Universal mix
  • 125 gramm vaj vagy margarin
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 teáskanál cukor
  • 10 gramm élesztő
  • 30 ml tej

A töltelékhez:

  • 2 darab tojásfehérje
  • 150 gramm cukor
  • 50 gramm darált dió

Instrukciók
 

  • A lisztből, a puha vajból, a 2 tojássárgájából, a langyos tejben felfuttatott élesztővel tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk, cipót formálunk belőle, és langyos helyre tesszük.
  • Elkészítjük a tölteléket: a 2 tojásfehérjét egy csipetnyi sóval és a cukorral kemény habbá verjük, a végén belekeverjük a darált diót.
  • Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a töltelékkel, szorosan felcsavarjuk, 2 cm-es szeleteket vágunk, és kivajazott lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, nem túl szorosan egymás mellé, mert sülés közben még nőni fognak.
  • 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt világosra sütjük. A tepsiben hagyjuk őket kihűlni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csiga, dió, dióhab, édes sütemény, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating