Sign In

Receptek

Diós-almás pite

 

Diós-almás pite

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Amerikai
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 3 darab tojás
  • 300 gramm darált dió
  • 1 evőkanál édesítő (eritrit, xilit)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 darab bio citrom reszelt héja
  • 1/2 darab citrom leve

A töltelékhez:

  • 10 darab közepes alma lereszelve
  • 1 evőkanál édesítő
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 darab citrom leve

Instrukciók
 

  • A tésztához a tojásokat villával kissé felverjük, majd a többi hozzávalóval együtt összekeverjük.
  • Sütőpapírral bélelt 25x35 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk a masszát, majd 150 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  • A sütőből kivéve megvárjuk, amíg kihűl, majd kettévágjuk és megtöltjük az almás töltelékkel, amihez a reszelt almát a többi hozzávalóval addig pároljuk, amíg már nem ereszt több levet.
  • Tetszőlegesen szeletelve, porrá őrölt édesítővel megszórva kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, almás, dió, diós, édes sütemény, gluténmentes, pite

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating