Diós-almás pite
Diós-almás pite
Hozzávalók
A tésztához:
- 3 darab tojás
- 300 gramm darált dió
- 1 evőkanál édesítő (eritrit, xilit)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 darab bio citrom reszelt héja
- 1/2 darab citrom leve
A töltelékhez:
- 10 darab közepes alma lereszelve
- 1 evőkanál édesítő
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 darab citrom leve
Instrukciók
- A tésztához a tojásokat villával kissé felverjük, majd a többi hozzávalóval együtt összekeverjük.
- Sütőpapírral bélelt 25x35 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk a masszát, majd 150 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
- A sütőből kivéve megvárjuk, amíg kihűl, majd kettévágjuk és megtöltjük az almás töltelékkel, amihez a reszelt almát a többi hozzávalóval addig pároljuk, amíg már nem ereszt több levet.
- Tetszőlegesen szeletelve, porrá őrölt édesítővel megszórva kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)