Diós-fahéjas süti
Diós-fahéjas süti
Hozzávalók
- 5 evőkanál mandulaliszt vagy darált mandula
- 5 evőkanál darált dió
- 5 evőkanál zabpehely
- 5 evőkanál szezámmag
- 5 evőkanál méz
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 4 darab tojás
- 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 200-250 ml víz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál almaecet vagy citromlé
Instrukciók
- A hozzávalókat összekeverjük a szódabikarbóna és az almaecet kivételével, majd 15-20 percre félretesszük, és csak ezután adjuk hozzá a szódabikarbónát és az almaecetet.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy szilikon sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben, 180 C fokon kb. 35-40 percig sütjük.
- Ha nincs ilyen sütőformátok, akkor a süti tetejére lehet csokimázat kenni: 3 ek kókuszzsírt felolvasztunk, hozzáadunk 2 evőkanál mézet, 2 evőkanál natúr kakaóport.
- Nem kell főzni. Ezt a kihűlt tésztára kenjük és megszórjuk puffasztott amaránttal. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csokimáz.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)