Sign In

Receptek

Diós-fahéjas süti

 

Diós-fahéjas süti

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 16 szelet

Hozzávalók
  

  • 5 evőkanál mandulaliszt vagy darált mandula
  • 5 evőkanál darált dió
  • 5 evőkanál zabpehely
  • 5 evőkanál szezámmag
  • 5 evőkanál méz
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 darab tojás
  • 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 200-250 ml víz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál almaecet vagy citromlé

Instrukciók
 

  • A hozzávalókat összekeverjük a szódabikarbóna és az almaecet kivételével, majd 15-20 percre félretesszük, és csak ezután adjuk hozzá a szódabikarbónát és az almaecetet.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy szilikon sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben, 180 C fokon kb. 35-40 percig sütjük.
  • Ha nincs ilyen sütőformátok, akkor a süti tetejére lehet csokimázat kenni: 3 ek kókuszzsírt felolvasztunk, hozzáadunk 2 evőkanál mézet, 2 evőkanál natúr kakaóport.
  • Nem kell főzni. Ezt a kihűlt tésztára kenjük és megszórjuk puffasztott amaránttal. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csokimáz. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó diós, édes sütemény, fahéj, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating