Gluténmentes diós kocka
Nagyon egyszerű, de nagyon finom süti, és még egy nagy előnye, hogy nem tartalmaz lisztet! 🙂
Diós kocka - gluténmentes
Eszközök
- tepsi 25x30 cm
Hozzávalók
- 8 darab tojás
- 200 gramm cukor
- 1/2 mokkáskanál só
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 250 gramm darált dió
- 3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
A tepsi (25x30 cm) kikenéséhez:
- 1 teáskanál vaj
A tálaláshoz:
- 24 darab fél diógerezd
- 100 gramm sárgabaracklekvár
Instrukciók
- A tojások sárgáját a cukor felével és a sóval fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a darált diót és a zsemlemorzsát.
- A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
- A habot részletekben a sűrű diós masszához keverjük. Először keverhetjük erőteljesebben, amíg egy kicsit lazább lesz az állaga, aztán már óvatosabban, hogy ne törjük össze a habot.
- A masszát simítsuk egy nagyobb, vajjal kikent tepsibe, a tetejét igazítsuk egyenesre, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt süssük meg.
- Közben a diógerezdeket kicsit pirítsuk meg, a lekvárt, ha túl sűrű, egy kevés vízzel főzzük fel, hogy folyós állagú legyen, de hagyjunk egy keveset eredeti állapotban.
- Miután a tészta megsült, hagyjuk langyosra hűlni, majd vágjuk fel kockákra, a kockák tetejére tegyünk egy kiskanálnyi sűrűbb lekvárt, ennek a tetejére a diógerezdet.
- Tálaláskor öntsük körbe a felhígított baracklekvárral.