Diós-kókuszos-almás kevert gluténmentes
Nagyon finom, pihe-puha, az almától szaftos süti, és nem szárad ki másnapra sem!
Gluténmentes Diós-kókuszos-almás kevert
Hozzávalók
- 150 gramm Rama margarin
- 150 gramm kristálycukor
- 3 darab tojás
- 70 gramm kókuszreszelék
- 140 gramm rizsliszt
- 6 gramm sütőpor
- 1/2 mokkáskanál só
- 100 ml tej
- 2 darab nagyobb alma
A tetejére:
- 2 evőkanál barnacukor
- 60 gramm durvára aprított dió
A sütőforma kikenéséhez:
- 1 teáskanál vaj
- 2 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
Instrukciók
- A margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, jól eldolgozzuk a robotgéppel.
- Ezután adjuk hozzá a sütőporral, sóval, kókuszreszelékkel összekevert lisztet, és szép simára keverjük.
- A viszonylag sűrű masszához öntjük a tejet, ezzel is jól összekeverjük.
- Ekkor leállítjuk a robotgépet, és fakanállal belekeverjük a meghámozott, kisebb kockákra vágott (nem reszelt!) almát.
- A masszát egy 24 cm-es, vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt kapcsos tortaformába kanalazzuk, a tetejét egyenesre igazítjuk, és megszórjuk a cukorral, és a durvára vágott dióval.
- 170°C-ra előmelegített sütőben, légkeveréssel, 30-35 perc alatt megsütjük. Ha nincs légkeveréses sütőnk, akkor 190°C-on süssük.
- Miután kihűlt, levesszük a tortaforma peremét, és szeleteljük. Másnap még finomabb.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
————–
12 szelet
70 perc
————–
15 dkg Rama margarin
15 dkg kristálycukor
3 db tojás
7 dkg kókuszreszelék
14 dkg rizsliszt
6 gr sütőpor
1/2 kk só
1 dl tej
2 db nagyobb alma
A tetejére:
2 ek barna cukor
6 dkg durvára aprított dió
A sütőforma kikenéséhez:
1 tk vaj
2 ek zsemlemorzsa (gluténmentes)
————–
1. lépés:
A margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, jól eldolgozzuk a robotgéppel. Ezután adjuk hozzá a sütőporral, sóval, kókuszreszelékkel összekevert lisztet, és szép simára keverjük. A viszonylag sűrű masszához öntjük a tejet, ezzel is jól összekeverjük.
2. lépés:
Ekkor leállítjuk a robotgépet, és fakanállal belekeverjük a meghámozott, kisebb kockákra vágott (nem reszelt!) almát.
3. lépés:
A masszát egy 24 cm-es, vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt kapcsos tortaformába kanalazzuk, a tetejét egyenesre igazítjuk, és megszórjuk a cukorral, és a durvára vágott dióval. 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel, 30-35 perc alatt megsütjük. Ha nincs légkeveréses sütőnk, akkor 190 C fokon süssük. Miután kihűlt, levesszük a tortaforma peremét, és szeleteljük. Másnap még finomabb.