Sign In

Diós-lenmagos zsömle

 

Diós-lenmagos zsömle

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 db

Hozzávalók
  

  • 40 gramm barna rizsliszt
  • 40 gramm darált dió
  • 20 gramm lenmagliszt
  • 20 gramm útifűmaghéj
  • 50-60 ml víz
  • 1/2 teáskanál
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál almaecet vagy citromlé
  • 1 evőkanál olvasztott kókuszzsír

Instrukciók
 

  • A két tojást villával felverjük, hozzáadjuk a sót, rizslisztet, darált diót, lenmaglisztet, útifűmaghéjat, szódabikarbónát, almaecetet, olvasztott kókuszzsírt, végül a vizet.
  • Alaposan összegyúrjuk, pár percig hagyjuk, hogy felszívódjon a nedvesség, majd gombócokat formálunk olajos kézzel, 4 normál méretűt vagy 6 kisebbet, tetejüket megszórjuk magokkal.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük, 180 C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Ezek a zsemlék 2-3 nap múltán is puhák maradnak.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó dió, élesztőmentes, gluténmentes, lenmag, pékáru, zsemle, zsömle

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating