Diós-lenmagos zsömle
Diós-lenmagos zsömle
Hozzávalók
- 40 gramm barna rizsliszt
- 40 gramm darált dió
- 20 gramm lenmagliszt
- 20 gramm útifűmaghéj
- 50-60 ml víz
- 1/2 teáskanál só
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál almaecet vagy citromlé
- 1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
Instrukciók
- A két tojást villával felverjük, hozzáadjuk a sót, rizslisztet, darált diót, lenmaglisztet, útifűmaghéjat, szódabikarbónát, almaecetet, olvasztott kókuszzsírt, végül a vizet.
- Alaposan összegyúrjuk, pár percig hagyjuk, hogy felszívódjon a nedvesség, majd gombócokat formálunk olajos kézzel, 4 normál méretűt vagy 6 kisebbet, tetejüket megszórjuk magokkal.
- Sütőpapíros tepsire tesszük, 180 C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
- Ezek a zsemlék 2-3 nap múltán is puhák maradnak.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)