Sign In

Receptek

Diós sajtfánk

 

Diós sajtfánk

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 200 gramm Feta sajt
  • 150 gramm Miklós' Universal mix
  • 250 ml tej
  • 80 gramm vaj
  • 4 darab tojás
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 nagy marék pirított, durvára vágott dió héja nélkül
  • ízlés szerint fokhagymás só
  • ízlés szerint grillfűszer

Instrukciók
 

  • A tejet a vajjal felforraljuk. Beletesszük a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától.
  • Levesszük a tűzről, és kevés hűtés után belekeverjük a tojásokat, a fűszereket, a diót és az összemorzsolt sajtot.
  • Sütőpapíros tepsire két teáskanál segítségével (vagy olajos kézzel) kis halmokat formázunk.
  • A tetejüket a maradék tojásfehérjével megkenjük. 200 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Nagyon puha, könnyű tésztájú kis fánkocskák lesznek.
  • Legközelebb 1 tojással kevesebbel fogom elkészíteni, mert egy kicsit szétlapultak, de az íze így is mennyei.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó dió, fánk, gluténmentes, sajt, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating