Diós sajtfánk
Diós sajtfánk
Hozzávalók
- 200 gramm Feta sajt
- 150 gramm Miklós' Universal mix
- 250 ml tej
- 80 gramm vaj
- 4 darab tojás
- 1 darab tojássárgája
- 1 nagy marék pirított, durvára vágott dió héja nélkül
- ízlés szerint fokhagymás só
- ízlés szerint grillfűszer
Instrukciók
- A tejet a vajjal felforraljuk. Beletesszük a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától.
- Levesszük a tűzről, és kevés hűtés után belekeverjük a tojásokat, a fűszereket, a diót és az összemorzsolt sajtot.
- Sütőpapíros tepsire két teáskanál segítségével (vagy olajos kézzel) kis halmokat formázunk.
- A tetejüket a maradék tojásfehérjével megkenjük. 200 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Nagyon puha, könnyű tésztájú kis fánkocskák lesznek.
- Legközelebb 1 tojással kevesebbel fogom elkészíteni, mert egy kicsit szétlapultak, de az íze így is mennyei.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)