Diós szilvatorta
Diós szilvatorta
Hozzávalók
- 2 darab tojás
- 200 gramm tejföl (1 pohár = 200 ml)
- 200 gramm joghurt (1 pohár)
- 1 mokkáskanál só
- 1 pohár cukor vagy 6 gramm édesítő
- 250 gramm rizsliszt (2 pohár)
- 100 gramm darált dió (1 pohár)
- 2 mokkáskanál szódabikarbóna
- 50 gramm durvára aprított dió
- 10 gramm vaj vagy margarin
- 600 gramm szilva magozott
Instrukciók
- Egy tálban, a szilva kivételével, minden hozzávalót fakanállal alaposan összekeverünk.
- Egy 26 cm-es, kapcsos tortaformát alaposan kikenünk vajjal, a tésztát beleöntjük és elsimítjuk.
- A megmosott, kimagozott, négybe vágott szilvákat elrendezzük a tészta tetején (kisebb darabokra vágva bele is lehet keverni a masszába), és 180 C fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat hozzá! 🙂
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)