Sign In

Receptek

Diós szilvatorta

 

Diós szilvatorta

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 1 torta

Hozzávalók
  

  • 2 darab tojás
  • 200 gramm tejföl (1 pohár = 200 ml)
  • 200 gramm joghurt (1 pohár)
  • 1 mokkáskanál
  • 1 pohár cukor vagy 6 gramm édesítő
  • 250 gramm rizsliszt (2 pohár)
  • 100 gramm darált dió (1 pohár)
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 50 gramm durvára aprított dió
  • 10 gramm vaj vagy margarin
  • 600 gramm szilva magozott

Instrukciók
 

  • Egy tálban, a szilva kivételével, minden hozzávalót fakanállal alaposan összekeverünk.
  • Egy 26 cm-es, kapcsos tortaformát alaposan kikenünk vajjal, a tésztát beleöntjük és elsimítjuk.
  • A megmosott, kimagozott, négybe vágott szilvákat elrendezzük a tészta tetején (kisebb darabokra vágva bele is lehet keverni a masszába), és 180 C fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat hozzá! 🙂  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó dió, gluténmentes, szilva, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating