Sign In

Receptek

Eclair fánk kávékrémmel

Eclair fánk kávékrémmel

Eclair fánk kávékrémmel gluténmentes recept mentes magazin
Eclair fánk kávékrémmel – gluténmentes recept – Mentes Magazin

Eclair fánk kávékrémmel

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Francia
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 200 gramm barna rizsliszt
  • 100 gramm sertészsír
  • 1 mokkáskanál
  • 250 ml víz
  • 5 darab tojás

A krémhez:

  • 80 gramm tejszínes pudingpor 2 csomag
  • 2 darab egész tojás
  • 2 darab tojásfehérje (elmaradhat)
  • 6 evőkanál cukor (édesítő)
  • 2 evőkanál Nescafé
  • 1/2 mokkáskanál
  • 600 ml tej
  • 300 ml Hulala habtejszín

A tetejére:

  • 50 gramm étcsokoládé tortabevonó

Instrukciók
 

  • A vizet a zsírral és a sóval felforraljuk, majd hozzáöntjük a lisztet, és kevergetve kb. 2 percig pirítjuk.
  • Levesszük a tűzről, majd a tojásokat egyenként, lehetőleg robotgéppel, alaposan hozzákeverjük a lisztes masszához.
  • Sütőpapírral ellátott sütőlapra hosszúkás rudakat nyomunk habzsákból, kicsit távolabb egymástól, mert nagyra fognak nőni. Én teáskanállal adagoltam a tésztát, aztán olajozott kanál hátával eligazgattam. A habzsák még mindig nem a barátom, másrészt, én ezt a rusztikus formát jobban szeretem, szebben megnő és reped, és végül is ez az eredeti forma.
  • 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd csökkentjük a hőt 180 fokra, és további 25 percig sütjük. Az első 30 percben nem szabad kinyitni a sütőt, mert össze fognak esni.
  • Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukor felével, majd hozzáadjuk a pudingport, a Nescafét, a sót, és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
  • Felöntjük a többi tejjel, és kevergetés közben, sűrűre főzzük. A maradék tojásfehérjét, és a másik 2 fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a forró pudinghoz keverjük, és még egy percig együtt főzzük. A tejszínt kemény habbá verjük, 1/3 részét a kihűlt pudingos krémhez keverjük.
  • A fánkok tetejét levágjuk, az üregbe töltjük a kávés krémet, és egy kevés tejszínhabot. Visszaillesztjük a tetőt, majd a felolvasztott tortabevonót rácsorgatjuk a fánkok tetejére.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó eclair fánk, édes sütemény, fánk, gluténmentes, kávékrém, kávés

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating