Sign In

Receptek

Eperrel töltött túrógombóc – szénhidrát-csökkentett

 

Eperrel töltött túrógombóc - szénhidrát-csökkentett

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 5 gombóc

Hozzávalók
  

  • 225 gramm zsírszegény túró
  • 1 darab tojás M-es
  • 60 gramm Szafi Fitt süteményliszt
  • 1 darab citrom kevés héja
  • 1 teáskanál vaníliás eritrit
  • 4-5 szem eper

A forgatáshoz:

  • 3 evőkanál dió pirított, darált

Instrukciók
 

  • Feltesszük a vizet forralni. Villával összekeverjük a hozzávalókat, majd átgyúrjuk. 4-5 gombócot formázunk belőle, és a közepükben elhelyezzük a gyümölcsöt.
  • Ha felforrt a víz, takarékra vesszük a lángot, beletesszük a gombócokat 4-5 percre (fel fognak jönni a víz felszínére), majd szűrővel kivesszük őket. Pirított, darált dióban megforgatjuk, és édesített joghurttal vagy zsírszegény tejföllel leöntjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó eper, gluténmentes, szénhidrát-csökkentett, túró, túrógombóc

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating