Eperrel töltött túrógombóc – szénhidrát-csökkentett
Eperrel töltött túrógombóc - szénhidrát-csökkentett
Hozzávalók
- 225 gramm zsírszegény túró
- 1 darab tojás M-es
- 60 gramm Szafi Fitt süteményliszt
- 1 darab citrom kevés héja
- 1 teáskanál vaníliás eritrit
- 4-5 szem eper
A forgatáshoz:
- 3 evőkanál dió pirított, darált
Instrukciók
- Feltesszük a vizet forralni. Villával összekeverjük a hozzávalókat, majd átgyúrjuk. 4-5 gombócot formázunk belőle, és a közepükben elhelyezzük a gyümölcsöt.
- Ha felforrt a víz, takarékra vesszük a lángot, beletesszük a gombócokat 4-5 percre (fel fognak jönni a víz felszínére), majd szűrővel kivesszük őket. Pirított, darált dióban megforgatjuk, és édesített joghurttal vagy zsírszegény tejföllel leöntjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)