Sign In

Epres alagút

 

Epres alagút

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 torta

Hozzávalók
  

A piskótalaphoz:

  • 5 darab tojás
  • 3 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 250 gramm félzsíros tehéntúró
  • 6 gramm sütőpor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez:

  • 800 gramm eper
  • 20 gramm zselatinpor
  • 3-4 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 400 ml Hulala habtejszín

A tetejére:

  • 3-4 evőkanál eperlekvár
  • 100 gramm mandulaforgács

Instrukciók
 

  • A piskótalaphoz a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az áttört túrót és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd óvatosan a túrós masszába keverjük. A sütőlapra szilikonos sütőpapírt teszünk, és elterítjük rajta a tésztát.
  • 150 C-ra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük.
  • A töltelékhez, a szebb eperszemekből 30 dekát félreteszünk, a többit összeturmixoljuk, majd 3 evőkanál cukorral (édesítővel) és a zselatinporral felforraljuk, majd langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatinos epret belekeverjük.
  • A piskótalapból levágunk ekkora darabot, amennyivel egy őzgerincformát ki tudunk bélelni, és belehelyezzük.
  • Az epres hab felét belesimítjuk. A félretett epreket szépen sorban közepre rakosgatjuk, ha marad néhány szem, kisebb darabokra vágjuk, és azokat is a krémbe nyomogatjuk, majd a maradék krémmel megtöltjük a formát.
  • A levágott piskótalappal lezárjuk.
  • Hűtőbe tesszük néhány órára, hogy megdermedjen a krém. Miután a krém megdermedt, kiborítjuk a formából egy tálra, lekenjük eperlekvárral, és megszórjuk a mandulaforgáccsal. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, eper, gluténmentes, lisztmentes, szénhidrátszegény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating