Epres falatkák
Epres falatkák
Hozzávalók
- 1/4 adag gluténmentes leveles-vajas tészta
- 16 darab kisebb eper
- 1 evőkanál rizsliszt a nyújtáshoz
- 1 teáskanál porcukor a tálaláshoz
Instrukciók
- A tésztát vékonyra kinyújtjuk a lisztezett gyúrólapon, majd 7-8cm-es szaggatóval kiszaggatjuk, 6 helyen bevágjuk, de nem teljesen.
- A közepébe tesszük a megmosott epret, aminek az alját egyenesre vágtuk. A tésztával szépen becsomagoljuk az epreket, kicsit rá is nyomkodjuk a tésztát.
- Sütőpapírral borított sütőlapra tesszük őket.
- A maradék tésztát vékonyan lekenjük ketchuppel, megszórjuk egy kevés sajttal, és szintén a tepsire tesszük, de megszórhatjuk akár csak egy kevés porcukorral is.
- 210 fokra előmelegített sütőben sütjük 7-8 percig, amíg a sajtos darabkák pirulni kezdenek, akkor ezeket kivesszük, nehogy megégjenek, és az epres falatkákat még további 10-12 percig sütjük. Miután kihűltek, porcukorral megszórjuk őket.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)