Sign In

Epres falatkák

 

Epres falatkák

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 18 db

Hozzávalók
  

  • 1/4 adag gluténmentes leveles-vajas tészta
  • 16 darab kisebb eper
  • 1 evőkanál rizsliszt a nyújtáshoz
  • 1 teáskanál porcukor a tálaláshoz

Instrukciók
 

  • A tésztát vékonyra kinyújtjuk a lisztezett gyúrólapon, majd 7-8cm-es szaggatóval kiszaggatjuk, 6 helyen bevágjuk, de nem teljesen.
  • A közepébe tesszük a megmosott epret, aminek az alját egyenesre vágtuk. A tésztával szépen becsomagoljuk az epreket, kicsit rá is nyomkodjuk a tésztát.
  • Sütőpapírral borított sütőlapra tesszük őket.
  • A maradék tésztát vékonyan lekenjük ketchuppel, megszórjuk egy kevés sajttal, és szintén a tepsire tesszük, de megszórhatjuk akár csak egy kevés porcukorral is.
  • 210 fokra előmelegített sütőben sütjük 7-8 percig, amíg a sajtos darabkák pirulni kezdenek, akkor ezeket kivesszük, nehogy megégjenek, és az epres falatkákat még további 10-12 percig sütjük. Miután kihűltek, porcukorral megszórjuk őket.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó eper, epres, falatka, gluténmentes, leveles tészta, ropogtatnivaló

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating