Sign In

Receptek

Epres-habos muffin

 

Epres-habos muffin

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 7

Hozzávalók
  

  • 100 gramm rizsliszt
  • 2 darab tojás
  • 8 evőkanál tej
  • 40 gramm eritrit
  • 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál kakaópor
  • 1 teáskanál kókuszreszelék
  • 7 szem kisebb eper
  • 1 darab tojásfehérje
  • 50 gramm eritrit
  • 1 teáskanál citromlé

Instrukciók
 

  • Az egész tojásokat, a tejet, az eritritet és az olvasztott kókuszzsírt villával alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a rizslisztet, sütőport, és azzal is jól összekeverjük.
  • Kettéosztjuk a masszát, egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a kókuszreszeléket.
  • A szilikonos muffin sütőformába beletesszük a papírkapszlikat, majd 1-1 kisebb evőkanálnyit a csokis masszából, a közepébe nyomunk 1-1 szem epret, majd a kókuszos tésztával befedjük. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
  • Közben a tojásfehérjét felverjük az eritrittel, a vége felé hozzáadunk 1 teáskanál citromlevet. A tojáshabot a muffinok tetejére halmozzuk és visszatesszük a sütőbe, 170 C fokon, légkeveréssel 10 percig sütjük. Miután megsültek, a sütőben, nyitott ajtónál hagyjuk kihűlni.
  • Az eritrit miatt nem lesz ropogós a tojáshab, csak sűrű, krémes állagú, de nagyon finom. Ebből a mennyiségből 7 darab muffin lett. A sütéshez ajánlom a szilikonos muffin sütőformát, mert a fém sütőformából elég nehéz kiszedni a megsült tésztát, főleg a habos teteje miatt. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, eper, epres, gluténmentes, habos, muffin

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating