Sign In

Receptek

Epres-joghurtos piskóta

 

Epres-joghurtos piskóta

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 24 kocka

Hozzávalók
  

  • 320 gramm rizsliszt
  • 18 gramm sütőpor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 5 darab tojás
  • 1 és 1/4 bögre porcukor
  • 1 bögre napraforgóolaj
  • 1 bögre natúr joghurt
  • 1,5 darab banán
  • 200 gramm eper
  • 1 teáskanál vaj a tepsi kikenéséhez
  • 2 evőkanál rizsliszt a tepsi szórásához
  • 1 evőkanál porcukor a süti tetejének a szórásához

Instrukciók
 

  • A lisztet összevegyítjük a sóval és a sütőporral.
  • Egy nagyobb tálban, kézi habverővel összekeverjük a tojásokat a porcukorral, majd hozzákeverjük az olajat, a joghurtot.
  • Végül apránként a lisztet.
  • A végén keverjük hozzá fakanállal a kisebb darabokra vágott banánt.
  • Vajjal kikent, liszttel beszórt nagyobb tepsibe (25x35cm) öntjük a masszát, a tetejére rakosgatjuk a félbevágott eperszemeket, majd 190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt barnás-pirosra sütjük.
  • Miután langyosra hűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét, és kockára vágva tálaljuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, epres, gluténmentes, joghurt, piskóta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating