Epres képviselőfánk – barna rizslisztből
Epres képviselőfánk - barna rizslisztből
Hozzávalók
- 200 gramm barna rizsliszt
- 100 gramm sertészsír
- 1 mokkáskanál só
- 5 darab tojás
- 250 ml víz
A krémhez:
- 2 csomag szamóca ízű pudingpor (2x40 gramm)
- 600 ml tej
- 4 evőkanál cukor (édesítő; lehet több is, ha valaki édesebben szereti)
- 500 ml Hulala habtejszín
- 200 gramm eper
- 1 evőkanál porcukor (édesítő) a tetejére
Instrukciók
- A vizet felforraljuk a zsírral és a sóval, beleöntjük a lisztet, sűrűre főzzük, és 3-4 percig még folyamatosan kevergetve főzzük.
- Levesszük a tűzről, majd egyenként belekeverjük a tojásokat.
- Alaposan eldolgozzuk, (lehet elektromos habverővel), majd teáskanállal vagy nyomózsákból diónyinál kicsit nagyobb halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. A halmok között hagyjunk 2-3 ujjnyi távolságot, mert nőni fognak.
- Előmelegített sütőben, 180 C fokon süssük 40 percig. 30 percig nem szabad kinyitni a sütőt, mert a tészta összeesik.
- Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingokat összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel, majd mérsékelt tűzön, gyakori kevergetés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, gyakran megkeverve hűlni hagyjuk.
- Amikor kihűlt a puding, a tejszínhabot keményre felverjük, felét a pudinghoz keverjük.
- A fánkok tetejét levágjuk, az üregeket megtöltjük a pudingos krémmel, néhány szelet epret teszünk rá, a tetejére felvert tejszínhabot, majd visszatesszük a tésztatetőket, és porcukorral megszórjuk.
- Tálalásig hideg, páramentes helyen tároljuk. 16 db szép, termetes fánk lett ebből az adagból.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)